دمبل ثابت
این نوع دمبلها را معمولا بیشتر میبینیم. آنها راحتتر و اغلب از جنس چدن هستند. برخی از دمبلهای ثابت که به دمبل ایروبیک معروفاند، یک روکش پلاستیکی رنگی هم دارد. همچنین انواعی از دمبل ثابت شش ضلعی فلزی هم وجود دارند که سنگینتر از دمبل ایروبیک هستند.
ممکن است دمبلهای فلزیِ بدون روکش، پوست دست شما را اذیت کند و دمبل مناسب از نظر شما نباشد، اما خیلی زود به آن عادت خواهید کرد.
یک نوع دیگر، دمبلهایی از جنس سیمانیاند که با یک لایه پلاستیک پوشیده شده و البته ارزان قیمت و کم دوام هستند.
مزیت دمبل ثابت این است که تمرین با آن ساده است و حجم زیادی در منزل اشغال نمیکند، اما نکته منفی این دمبلها این است که تمام وزنهای موردنیاز شما را پوشش نمیدهد و پس از مدتی برایتان سبک خواهد شد.
دمبل متغیر
در ادامه انواع دمبل مناسب به توضیح دمبلهای قابل تنظیم یا متغیر شامل یک دسته فلزی و چندین وزنه متفاوت میرسیم. وزنههای مختلف را با توجه به تمرینتان، در دو انتهای دسته قرار میدهید و گیره را به انتهای آن میزنید که وزنهها خارج نشوند. معمولا دسته فلزی وسطی، دارای عاج و برجستگی است که حمل آن را آسانتر میکند.
مزیت استفاده از دمبل متغیر این است که میتوانید وزنه را با توجه به نیازتان، تنظیم کنید. نکته منفی این دمبلها، قیمت بالایشان است. از طرفی شاید عوض کردن وزنهها و باز و بسته کردنِ گیره نگهدارنده وقت شما را بگیرد و شما را حین تمرین سرد کند.
- برای افزایش قدرت، وزنهای را انتخاب کنید که به شما اجازه میدهد حدود ۱-۶ تکرار را (بهصورت صحیح) انجام دهید.
- برای حجم گرفتن، وزنههایی بزنید که به شما اجازه انجام حدود ۸ تا ۱۲ تکرار صحیح را میدهد.
برای افزایش استقامت عضلانی، باید وزنهای را انتخاب کنید که به شما اجازه میدهد حداقل ۱۵ تکرار را بزنید
دیدگاه خود را بنویسید